Wandbekleding


Je kan zowel voor het ruwere werk, als voor de afwerking van je muren en plafonds terecht bij Schilderwerken Marcelo. Zo plaatsen wij gyproc muren en plafonds, maar voorzien wij ook al je muren van verscheidene soorten van behangpapier.

Behangen vraagt in het algemeen weinig voorbereiding van de ondergrond en is trouwens budgetvriendelijker dan schilderen. Reden genoeg dus eens te neuzen tussen verschillende behangpapieren, je vindt ze tegenwoordig immers in alle soorten kleuren en prints. Er bestaan bovendien ook verschillende soorten van behand, het verschil zit hem dan vooral in de structuur van het papier. Hieronder vind je meer uitleg over verschillende soorten van behang.
 
Vinylbehang is het klassieke behangpapier zoals we dat kennen. Het heeft een onderlaag van papier of textiel, maar door de bovenlaag in vinyl is dit papier spatwaterbestendig en dus ideaal om in de keuken of de badkamer te hangen. Wij plaatsen ook vliesbehang. Dit is een soort behang waarbij de onderlaag bestaat uit een vlies. Het voordeel hierbij is dat het minder snel scheurt dan gewoon behang en dat het snel aan te brengen is. Vliesbehang bestaat uit een papieren of vinyl toplaag waardoor het makkelijk overschilderbaar is. Verder plaatsen wij ook glasweefselbehang. Dit soort behang is ideaal om scheuren in de muur te egaliseren en komt dus van pas wanneer je zit met zeer oneffen of poreuze muren. Ten slotte plaatsen wij ook steenstrips. Deze rage uit de jaren 70 is volledig terug in en nu te vinden in zowel retro als moderne versies. Het geeft je muur een steenstructuur, maar dan zonder stenen, enkel met behang.

Om een idee te krijgen van deze verschillende behangsoorten, kan je een kijkje nemen bij onze realisaties.