Vloerbekleding


Wij plaatsen veel verschillende soorten vloerbekleding. Hieronder krijg je een idee van ons aanbod van vloerbedekking en vloerbekleding.

Je kan bij ons terecht voor het leggen van vast tapijt. Dit is een soort tapijt dat, zoals het woord zegt, vast hangt aan de ondergrond en een gehele kamer of oppervlakte bedekt.

Wij leggen ook vinyl en linoleum. Vaak worden deze twee soorten vloerbedekking over dezelfde kam geschoren, maar er zijn wel degelijk verschillen. Vinylvloer is een kunststoffen vloerbedekking die opgebouwd is uit verschilende lagen. De kwaliteit en duurzaamheid van vinylvloer hangt af van de dikte van de toplaag en de stevigheid van de onderste laag. Vinyl is een vrij goedkope vloer die bestend is tegen water en gemakkelijk is in onderhoud. Linoleum is wat duurder dan vinyl, maar ook duurzamer en gaat dus langer mee. Het bestaat uit hardere grondstoffen dan vinyl en is bijgevolg sterker en slijtvaster.

Verder leggen wij ook parket en laminaat. Beide vloerbedekkingen lijken erg hard op elkaar, maar verschillen in opbouw. Parket zijn houten planken die volledig opgebouwd zijn uit natuurproduct (vooral hout) en die via een clicksysteem in elkaar passen. Aangezien parket gemaakt is van echt hout, kan je de print van je vloer niet zelf kiezen. Laminaat is de goedkopere versie van parket. Laminaatvloer is niet geheel gemaakt uit natuurproduct en is bijgevolg makkelijker in onderhoud dan parket. Het is echter ook wat minder warm dan parket en geef ietsje meer geluidshinder(bv. wandelen met hakken). Tegenwoordig bestaat er zeer kwaliteitsvolle laminaat en is dit dus een goed imitatieproduct van parket.

Ten slotte leggen wij ook kurkvloer. Dit zijn 'tegels' uit kurk die aanpassend geplaatst kunnen worden op zowel vloeren als muren. Het voordeel van kurk is dat het een warme uitstraling geeft, warm aanvoelt en ook makkelijk is in onderhoud. Kurkvloer kan tegen een stootje en is dus de ideale vloer voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren.
 
Om een idee te krijgen van deze verschillende soorten vloerbekleding, kan je een kijkje nemen bij onze realisaties.